Wil je Zenssage op de voet volgen? Like dan de Facebookpagina!

Over Zenssage

 

Iedereen die wel eens een massage heeft ondergaan, weet hoe heerlijk dit voor het lichaam kan zijn. Veel masseurs hebben dan ook als voornaamste doel het lichaam te behandelen. Dat is echter niet de wijze waarop ik wil werken; ik heb bewust gekozen voor de holistische aanpak. Dat wil zeggen dat ik iemand niet zie als enkel een lichaam, maar als totaal van lichaam én geest, waarbij je ‘de geest’ kunt zien als het samenspel tussen gedachten, emoties, sociale contacten, enz.

 

De lichamelijke en geestelijke gebieden zijn verbonden met elkaar en kunnen niet los van elkaar worden gezien; ze vormen als het ware een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat direct effect op het andere: als iets uit balans is, dan geeft het lichaam een signaal af in de vorm van een symptoom of een klacht.Het blijkt dat tijdens een massage dus niet alleen je lichaam, maar ook andere delen van jou als mens worden 'aangeraakt'. Hierdoor kan er een proces van bewustwording optreden.

 

Klachten worden niet weggemasseerd of onderdrukt (symptoombestrijding), maar juist gebruikt om de onderliggende oorzaak boven te krijgen, of om te voelen hoe goed het met je gaat. En hoewel dit samen met mij als therapeut gebeurt, draag jij het antwoord bij je. Het zoeken naar dit antwoord kan het best gebeuren in een sfeer van wederzijds respect, waarbij ik je de aandacht en tijd geef die jij nodig hebt.